Hoe u ervoor kunt zorgen dat uw melk wordt overgedragen tijdens het geven van borstvoeding?

Als het gaat om borstvoeding, kunnen er zoveel vragen zijn. Een van de meest voorkomende is hoe u weet dat uw melk overgaat van de borst naar de buik van de baby. Hoewel uw vertrouwen in het geven van borstvoeding in de loop van de tijd ongetwijfeld zal toenemen, kunt u zich de eerste paar dagen en weken misschien wel aan alles in twijfel trekken. Maar maak je geen zorgen. Dit is normaal! Als lactatiekundige en mama weet ik hoe moeilijk het kan zijn. Ik beloof je dat je niet de enige bent.

Hoe u ervoor kunt zorgen dat uw melk wordt overgedragen tijdens het geven van borstvoeding?

Melkoverdracht is misschien wel het meest kritische aspect van borstvoeding. Het zal je baby niet alleen helpen groeien, gevoed en goed gehydrateerd blijven, maar het zal je ook helpen om je moedermelkproductie te reguleren.

De hoeveelheid moedermelk die je maakt is: gebaseerd op een systeem van het type vraag en aanbod, wat betekent dat hoe meer melk u uit de borst haalt, hoe meer melk u aanmaakt. Omgekeerd geldt: hoe minder melk u uit de borst haalt, hoe minder melk u aanmaakt. Als uw baby geen melk kan overbrengen of een slechte melkoverdracht heeft, gaat uw lichaam ervan uit dat het de melk niet hoeft aan te maken. Als gevolg hiervan zal uw melkproductie vertragen en mogelijk stoppen. Er zijn verschillende redenen waarom uw baby een verminderde of minimale melkgift kan hebben. Het is het beste om door deze complicaties te navigeren met een door het bestuur gecertificeerde lactatiekundige.

“Hoe weet ik of mijn baby genoeg melk krijgt?”

Dit is de meest gestelde vraag die ik krijg als lactatiekundige. Voor sommige vrouwen kan deze vraag angst, angst en bezorgdheid veroorzaken. Voor anderen kan dit slechts een voorbijgaande gedachte zijn. Als je je zorgen maakt over hoeveel melk je baby krijgt, raad ik je ten zeerste aan om met een IBCLC te werken. Er zijn echter enkele veelbetekenende tekenen dat uw baby melk van de borst overhevelt. Ze zijn vrij gemakkelijk te detecteren als je naar ze uitkijkt!

1. Gehoorzwaluwen

Zodra uw rijpe moedermelk is binnengekomen, meestal rond dag 2-5, hoort u uw baby melk aan de borst doorslikken. Dit klinkt als een licht “krakend” geluid, en ik raad aan om ernaar te luisteren, vooral in die eerste paar weken van borstvoeding.

2. Baby zuigt

Wanneer uw baby aan de borst komt, zal hij snel zuigen totdat uw borsten melk afgeven. Dan wordt het zuigen ritmischer en kan het wat langzamer gaan met ritmisch zuigen en slikken.

3. Baby lijkt tevreden

Als uw baby eenmaal aan beide borsten heeft gevoed, zult u merken dat ze zeer tevreden, ontspannen en tevreden lijken. Dit is een geweldige manier om te vertellen dat uw baby genoeg melk heeft overgedragen om de volgende voeding door te komen.

4. Borsten voelen zachter aan na het voeden

Wanneer uw baby melk van de borst naar de buik kan overbrengen, zult u merken dat uw borsten vóór het voeden vol of strak kunnen aanvoelen en daarna zachter aanvoelen nadat uw baby heeft gevoed.

5. Natte en vuile luiers

Wanneer uw baby voldoende moedermelk binnenkrijgt, zult u merken dat hij constant nat is en/of zijn luier bevuilt. De meeste baby’s die borstvoeding krijgen, hebben dagelijks 6-12 natte en vuile luiers! Ja, dagelijks! Dit kan betekenen dat je bij elke voeding een vuile luier hebt, wat geweldig is! Als u merkt dat uw baby geen natte/vuile luiers heeft, neem dan contact op met uw kinderarts en IBCLC.

6. Baby wordt zwaarder

Is er een beter gevoel dan naar de kinderarts of lactatiekundige te gaan en je baby op de weegschaal te leggen en te zien dat ze 7oz of meer zijn aangekomen in een week? En wetende dat het puur jouw lichaam was dat hen van zulke voedingsstoffen heeft voorzien?! Ik denk het niet! U weet dat uw baby voldoende moedermelk krijgt als hij voldoende aankomt voor zijn leeftijd. Baby’s groeien in het begin heel snel. Tegen de drie maanden zal hun groei doorgaan, maar het zal een beetje vertragen.

Ik wil opmerken dat voor veel moeders die borstvoeding geven, het misschien niet zo eenvoudig is als het aanvinken van vakjes in stap 1-6. Borstvoeding kan weken of zelfs maanden duren om een ​​punt te bereiken waarop het van een leien dakje gaat. Dat is goed. Zorg ervoor dat u op uw middelen steunt, want zij zullen u helpen en u en uw baby helpen succesvol te zijn. Zoals hierboven vermeld, moet u contact opnemen met uw kinderarts en lactatiekundige als u denkt dat uw baby niet aankomt, niet genoeg aan de borst neemt, voldoende natte en vuile luiers heeft of uitgedroogd lijkt.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Laat een reactie achter

Firststepsrotterdam
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart