Dakendichters

met een aanstormende generatie jonge dichters het dak op voor een verbluffend ‘uitzicht’

hosted by: Poetry International i.s.m. Rotterdamse Dakendagen • locatie: Grotekerkplein (verzamelen en vertrek v.a. infozuil)

Tijdens First Steps neemt een aanstormende generatie jonge dichters je mee het dak op. De rake gedichten van Jeugdstadsdichter Vienne Haagoort, Buddingh’-prijswinnaar Jens Meijen en Volkskrant Literatuurtalent van het jaar Iduna Paalman bezorgen je in combinatie met het verbluffende uitzicht zomaar een totaal nieuwe kijk op de stad, de wereld en onze toekomst.

Vanaf 12:00 uur vertrekt elk half uur een groep van maximaal 10 personen vanaf het Grotekerkplein voor een unieke tocht langs drie daken met spectaculair uitzicht en visionaire gedichten. Je bent een uur en 50 minuten onderweg. Deelname aan de tour kost € 5,-, reserveren is noodzakelijk.

Jens Meijen is de kersverse winnaar van Poetry Internationals C. Buddingh’-prijs voor beste poëziedebuut. In zijn gedichten ziet hij met lede ogen aan hoe het klimaat naar de klote gaat, idealen onoprecht zijn en klimaatwinst vaak ook –verlies betekent. Zijn taal is rijk aan nieuwe beelden en wemelt van verwijzingen naar actualiteit, wetenschap, cultuur, geschiedenis en popmuziek.

Iduna Paalman maakt als dichter, schrijfster en columnist furore en werd recent uitgeroepen tot literatuurtalent van het jaar (Volkskrant). Haar poëziedebuut ‘De grom uit de hond halen’ is louter lovend ontvangen en voor vele prijzen genomineerd. In die bundel laveert Paalman tussen valse geruststelling, overmoed en doodsangst die ze met veel gevoel voor humor in mooie beelden en originele metaforen weet te vangen.

Vienne Haagoort is met haar zeventien jaar de eerste Jeugdstadsdichter van Rotterdam. Ze won die megaspannende verkiezing met twee gedichten die ze diezelfde nacht nog uit haar mouw had geschud. Zo lang ze zich kan herinneren schrijft ze; korte verhalen, gedichten of losse zinnen waarmee ze de wereld om haar heen in zich opneemt en begrijpelijk maakt.

Tijden
12:00 – 13:45
12:30 – 14:15
13:00 – 14:45
13:30 – 15:15
14:00 – 15:45
14:30 – 16:15

Let op!
Deelname kost € 5,-, reserveren is noodzakelijk en kan door hier te klikken.