Naaz

een van de meest sprankelende Nederlandse pop-ontdekkingen van het decennium

hosted by: Motel Mozaïque • locatie: Schouwburgplein

Door haar Koerdische achtergrond kostte het haar veel tijd haar familie te overtuigen dat ze haar passie moest volgen. Ondertussen leerde ze zichzelf schrijven en produceren en nam ze in haar slaapkamer haar eigen ‘quirkpop’ op: Engelstalige, zeldzaam hoogstaande en ontwapenende popliedjes die ze helemaal zelf maakt en die zich even lieflijk als genadeloos nestelen in de oorschelp. Haar debuut-EP ‘Bits Of Naaz’ blijkt een streamingskanon en bevat naast ‘Words’ meerdere hits als ‘Loving Love’ en ‘Up To Something’. 

Daarna ging het hard met het multitalent dat ook internationaal wordt opgemerkt. Ze stond in het voorprogramma van Arcade Fire, Jessie J en Hayley Kiyoko, won twee Edisons en ze was genomineerd voor ‘Best act’ op MTV’s EMAs.

Van de zomer liet Naaz weer van zich horen met de single ‘Mute Love’. Het is de eerste single sinds haar tweede EP ‘the beautiful struggle’, waarmee ze door Europa toerde. De ballad Mute Love is het startschot van haar eerste album dat later dit jaar moet uitkomen. 

Tijd
18:00 – 18:45